Download brochure

Weidemann 2070 CX80 LP op Youtube

Weidemann 2070 CX80 LP
Motor4 cil. Deutz dieselmotor
Motorvermogen56 kW
AandrijvingVol. Hydrostatisch
Rijsnelheid0-20 km/h optie 30km
Gewicht leeg3180 kg
Lengte4126 mm
Breedte1415 mm
Hoogte2133 mm
Hef hoogte3222 mm
Binnen draaicirkel1745 mm
Kiplast recht in bak2250 kg
Kiplast recht op palletvorken2013 kg
Kiplast geknikt in bak1836 kg
Kiplast geknikt op palletvorken1643 kg
Opbreekkracht4427 daN

De multifunctionele Hoftracs

Compacte constructie, laag zwaartepunt, kleine draaicirkel en krachtig motorvermogen – deze functies kenmerken sinds jaren de Hoftrac bouwseries en bepalen nog altijd het grote succes van de machines. Moeiteloos voeren de Hoftracs iedere taak uit en werken daarbij snel, flexibel en veilig – een Hoftrac kan gewoon altijd worden ingezet.

Voordelen Weidemann 2070 CX80 LP

Weidemann KnikpendelkoppelingWeidemann knikpendelkoppeling

De ruggengraat van de Weidemann-constructie: de legendarische scharnieras. Alle vier wielen hebben constant contact met de bodem en de machine verplaatst zich met maximale tractie. Daarnaast wordt de machine ook bijzonder wendbaar.

Poedercoating WeidemannHoogwaardige poedercoating

Kwaliteit biedt meerwaarde. Een belangrijk kenmerk van de kwaliteit van Weidemann is de poedercoating, die zorgt voor een uitstekende corrosiebescherming. In tegenstelling tot de standaard natte lak, wordt de levensduur van de machine aanzienlijk verlengd. Daarnaast is de lak efficiënter en tegelijk milieuvriendelijk.

Stuwkracht Weidemann

Hoge stuwkrachten door planetaire as

De aandrijving via planetaire as verhoogt het draaimoment aan het wiel en verbetert daardoor de stuwkracht. Door de optimale verhouding tussen de stuwkracht en het machinevermogen kunt u zowel flexibel als efficiënt werken.

Differentieelblokkering100% differentieelblokkering

De 100% schakelbare differentieelblokkering biedt indien nodig maximale tractie en stuwkracht en zorgt – bij normale rijstand uitgeschakeld – voor minder slijtage aan de banden.

2 hefcylinders WeidemannTwee sterke hefcilinders

Weidemann bouwt bij alle Hoftrac en wiellader modellen altijd twee hefcilinders in. Dat garandeert dat de lastverdeling altijd optimaal op de laadarm overgaat. Daarnaast wint de hele laadinrichting aan stabiliteit. De grootte van de hefcilinders is aangepast aan de bestaande machinegrootte.

WeidemannPerfect afgestemde P-kinematiek

Bij alle Weidemann telescoopwielladers wordt standaard een inkiephoekbegrenzing ingebouwd. Deze zit aan de Weidemann opname en begrenst zo nodig de inkiephoek. De beveiliging verhindert dat bij in- of uitgetrokken telescooparm te ver kan worden ingerold. Zo kan bijv. de inhoud van een volumebak niet op de cabine vallen.

Verhoogde hefhoogteVerhoogde hefhoogte langere laadarm

Bij alle Weidemann telescoopwielladers wordt standaard een inkiephoekbegrenzing ingebouwd. Deze zit aan de Weidemann opname en begrenst zo nodig de inkiephoek. De beveiliging verhindert dat bij in- of uitgetrokken telescooparm te ver kan worden ingerold. Zo kan bijv. de inhoud van een volumebak niet op de cabine vallen.

RVS Stuurstang Weidemann

Roestvrij stalen stuuraanslag

Bij volle stuuraanslag worden de voor- en achterwagens van de machine in lijn gebracht. Bij Weidemann wordt dit gebied door de roestvrij stalen stuuraanslagen heel goed beschermd en de lak van de machine niet beschadigd. Dat zorgt voor behoud van waarde!

Aanbouwdelen Weidemann 1140Grote keuze aan aanbouwdelen

Gebruik uw machine als multitool – voor uw Weidemann staat u een grote selectie aan aanbouwdelen ter beschikking. Welk aanbouwdeel in welke grootte geschikt is voor uw machine vind u verder op deze pagina.

Banden Weidemann machinesGrote selectie aan banden

De optimale banden voor iedere ondergrond – voor uw Weidemann staat u een grote selectie aan uiteenlopende banden ter beschikking. Welke banden de geschikte zijn voor uw machine vind verder op deze pagina.

Cabine

Weideman Canopy cabine laag

Weideman Canopy cabine hoogWeidemann Cabine LaagWeidemann Cabine hoog


Onze LP modellen van de 20e, 30e en 40e bouwserie kunnen afhankelijk van de eisen met verschillende cabines worden uitgerust. Zowel de cabine als ook de canopy voldoen aan de actuele Europese machinerichtlijn (2006/42/EG) volgens ROPK- en FOPK-bescherming. De verschillende machinehoogtes ziet u hier »

Weidemann low-positionLP = Low Position

De dieper gelegen zitpositie van de bestuurder maakt een geringere bouwhoogte van de machine mogelijk. Daardoor zijn lage passages ook met vast gemonteerde canopy resp. cabine geen probleem.

Gereedschap

Gereedschap Weidemann 1140Gereedschap Weidemann 1140Gereedschap Weidemann 1140

Snel wisselen van gereedschap

Dankzij het hydraulische snelwisselsysteem, kunnen de aanbouwdelen gemakkelijk en snel worden vervangen. Zo is uw machine meteen weer inzetbaar. Dit verhoogt de productiviteit en daarmee het rendement. Het vervangen van het gereedschap vindt plaats door bediening met 2 handen wat een ongewenst wisselen onmogelijk maakt – Veiligheid gaat altijd voor alles bij Weidemann!

Optimale servicetoegang

Servicetoegang Weidemann

Goede toegankelijkheid voor onderhoud ook bij LP modellen

De bestuurdersstoel is afneembaar en de motorkap kan ver naar achteren worden geopend. Daardoor zijn ook bij onze LP modellen motor, hydraulisch en elektrisch systeem gemakkelijk toegankelijk.

Servicetoegang WeidemannGemakkelijk toegankelijke smeerpunten

Alle smeerpunten van de machine regelmatig smeren is voor het correcte en effectieve onderhoud en daarmee het behoud van de machine onontbeerlijk. Om tijd te besparen en het werken te vereenvoudigen, liggen de smeerpunten bij Weidemann altijd op gemakkelijk toegankelijke plaatsen. Optioneel is een centrale smeerinrichting – die het smeren voor u doet.

Weidemann serviceKorte hydraulische slanglengtes

Bij Weidemann machines worden de lengtes van hydraulische slangen kort gehouden – de slangen zijn op meerdere plaatsen gedeeld. Indien een hydraulische slang moet worden vervangen, hoeft niet de hele slang van het hydraulisch circuit te worden vervangen, maar alleen het betreffende deel. Dat bespaart veel tijd en geld.

Een werkplaats die motiveert

Stuurkolom WeidemannVerstelbare stuurkolom

De stuurkolom kan afhankelijk van de eisen van de bestuurder individueel worden ingesteld. Zo wordt gegarandeerd dat iedere bestuurder ergonomisch en zonder inspanning met de machine kan werken.

Weidemann is geschikt voor iedereen.

Joystick WeidemannErgonomische joystick

De joystick ligt veilig en comfortabel in de hand. De sturing is daarbij robuust en fijngevoelig tegelijk. Zo hebt u de machine en de belangrijkste functies steeds onder controle.

Zicht rondom WeidemannGoed zicht rondom – ergonomische werkplek

Veel beenruimte, overzichtelijk ingedeelde combi-instrumenten, comfortabelere cabine en optimaal uitzicht op het aanbouwdelen. Een werkplek die de bestuurder motiveert en rondom ondersteunt. En een gemotiveerde werknemer betekent een werknemer die meer productief is!

Aangename Werkomgeving WeidemannAangename werkomgeving

De werkomgeving in de cabine is uitstekend, dankzij een effectief werkende verwarmings- en ventilatie-installatie met ventilatoren, frisseluchtfilters en goed geplaatste luchtsproeiers. Bij bijzonder hoge buitentemperaturen raden wij de optioneel verkrijgbare airconditioning aan.

Trillinggedempte WeidemannTrillinggedempte werkplaats

Trillingen en stoten worden door de machine opgevangen. Uw lichaam is heel goed beschermd en u werkt ook langere tijd ontspannen en zonder moe te worden – en daardoor gewoon geconcentreerder.

Rem-inch-pedaal

Rem-inch pedaal Weidemann

Bij Weidemann machines is de hydrostatische vierwielaandrijving met de rempedaal gecombineerd. Hierdoor kan door het “inchen” de verplaatsingssnelheid tot stilstand van de rijverplaatsing worden gebracht. Met het gedeeltelijk ingedrukte rem-inch-pedaal kan bij volledig motortoerental langzaam in kruipgang tot op de millimeter nauwkeurig worden gereden en tegelijkertijd snel worden opgetild. Bij verder ingedrukte pedaal wordt de machine geremd. Het voordeel de rem-inch-pedaal ligt in de optimale vermogensdistributie van het motorvermogen. Daarnaast is afslaan van de machine niet mogelijk.

Aanbouwdelen

Weidemann Volumebak 1050Volumebak 1500mm
Laadbak voor licht materiaal hoekvormig.
Breedte : 1500mm
Inhoud : 0,77mm


Weidemann Volumebak 800Volumebak 1600mm
Laadbak voor licht materiaal hoekvormig
Breedte : 1600mm
Inhoud : 0,82mm


Weidemann Volumebak 980Volumebak 1800mm
Laadbak voor licht materiaal hoekvormig.
Breedte : 1800mm
Inhoud : 0,90mm


Weidemann Volumebak 1050Volumebak 2000mm
Laadbak voor licht materiaal hoekvormig
Breedte : 2000mm
Inhoud : 1,03mm


Weidemann Volumebak 1600mmVolumebak rond
Laadbak voor licht materiaal rond
Breedte : 1600mm
Inhoud : 0,64-0,80mm


Volumebak rond WeidemannVolumebak rond
Laadbak voor licht materiaal rond
Breedte : 1700mm
Inhoud : 0,67-0,85mm


Volumebak rond WeidemannVolumebak rond
Laadbak voor licht materiaal rond
Breedte : 2100mm
Inhoud : 1,05-1,71mm


Weidemann Volumebak 980Grondgraafbak groot
Grondverzet bak, doorgaans zonder losbreek tanden uitgevoerd. Indien gewenst met losbreek tanden uitgevoerd.
Breedte : 1500mm
Inhoud : 0,44mm


Mestvork WeidemannMestvork
Mestvork met 8 tanden 800mm lang, gelakt staal
Breedte : 1200mm
Gewicht : 140Kg


Mestvork WeidemannMestvork
Mestvork met 9 tanden 800mm lang, gelakt staal
Breedte : 1500mm
Gewicht : 190Kg


Krokodillenbek Klein WeidemannKrokodillenbek groot
Mestvork met hydraulische boven klem, 2 cilinders, 8 tanden van 800 mm
Breedte : 1300mm
Gewicht : 235Kg


Krokodillenbek Klein WeidemannKrokodillenbek groot
Mestvork met hydraulische boven klem, 2 cilinders, 9 tanden van 800 mm
Breedte : 1500mm
Gewicht : 270Kg


Grijpbak WeidemannGrijpbak
Bak met hydraulische bovenklem met 2 cilinders.
Breedte : 1650mm
Inhoud : 0,90mm
Gewicht : 478Kg


Silotang WeidemannSilotang
Silotang met 2 cilinders en 11 tanden van 800mm lengte.
Breedte : 13600mm
Inhoud : 0,87mm
Gewicht : 540Kg


Silotang WeidemannSilotang
Silotang met 2 cilinders en 12 tanden van 800mm lengte.
Breedte : 1570mm
Inhoud : 1,00mm
Gewicht : 705Kg


Palletvork WeidemannPalletvorken 1.2
Palletvorken op vorkenbord. Vorken zijn mechanisch verstelbaar. Vorken 1200mm lang.
Breedte : 1000mm
Gewicht : 187Kg


Palletvork WeidemannPalletvorken 1.3
Palletvorken op vorkenbord. Vorken zijn mechanisch verstelbaar. Vorken 1200mm lang.
Breedte : 1300mm
Gewicht : 210Kg


Werkplatform WeidemannWerkplatform
TuV gekeurd veiligheids werkplatform. Hoogte 1100mm. Slangbreuk beveiliging op machine vereist.
Breedte : 1300mm
Inhoud: 250mm
Gewicht : 225Kg


Afvalcontainer WeidemannAfval container
Degelijk uitgevoerd.
Met pallet insteek.
Breedte : 1000mm
Inhoud : 1,00mm
Gewicht : 90Kg


Container WeidemannContainer
Met palletvork insteek.
Breedte : 1250mm
Inhoud : 0,90mm


Sikkelmaaier WeidemannSikkelmaaier
Sikkelmaaier met 3 messen. Snijhoogte: 25-100 mm (instelbaar) Capaciteit in liters: 20 l/min
Breedte : 1500mm
Gewicht : 271Kg


Maai uitrusting dubbel mesMaai uitrusting met dubbel mes
Knipt gras. kleine takken en bladeren. Heggeschaar. Capaciteit in liters: 20 l/min
Breedte : 1500mm
Gewicht : 185Kg


Grondboor WeidemannGrondboor
Met planetaire eind aandrijving.
Lengte boor: 1240mm
2 tanden
Capaciteit in liters: 20 l/min
Breedte : 152mm
Gewicht : 130Kg


Grondboor WeidemannGrondboor
Met planetaire eind aandrijving.
Lengte boor: 1240mm
4 tanden
Capaciteit in liters: 20 l/min
Breedte : 229mm
Gewicht : 143Kg


Grondboor WeidemannGrondboor
Met planetaire eind aandrijving.
Lengte boor: 1240mm
4 tanden
Capaciteit in liters: 20 l/min
Breedte : 229mm
Gewicht : 143Kg


Palletvorken draaimodule WeidemannHakselaar ronde balen
Hakselaar voor het versnipperen en verstrooien van ronde en vierkant balen.
Hoogte: 1900mm
Lengte: 2500mm
Breedte 1500mm
Gewicht 940kg


Palletvorken draaimodule WeidemannPalletvorken met draaimodule
Draagkracht: 500 kg
Lengte: 1000 mm
Breedte : 1200mm


Balenklem rond WeidemannBalenklem rond
Balenklem voor ronde balen 900-1800 mm diameter
Hoogte: 850 mm
Diepte: 1300 mm
Breedte: 1400 mm
Gewicht: 185Kg


Balenklem Mini WeidemannBalenklem vierkant
Klembereik: 950-2150 mm
Voor ronde en vierkante balen.
Opties: groter/kleiner klembereik, langere of kortere armen, rek voor 2e baal.
Breedte : 1100-2250 mm
Gewicht : 250Kg


Afwikkelaar ronde balen WeidemannAfwikkelaar ronde balen
2 Tanden van 850 mm voor het afwikkelen van ronde balen.
Breedte : 900mm
Gewicht : 120Kg


Rubberschuif WeidemannRubberschuif
Rubberschuif met vaste hoeken.
Optioneel: rubber met staalinslag
Breedte : 1750mm
Gewicht : 105Kg


Rubberschuif WeidemannRubberschuif
Rubberschuif met vaste hoeken.
Optioneel: rubber met staalinslag
Breedte : 2000mm
Gewicht : 115Kg


Rijbaan egalisator WeidemannRubber
Baanvlakker, manegevlakker.
19 tands
Gegalvaniseerd
Breedte : 2000mm


Wegenstrooier 100kg WeidemannWegenstrooier 100Kg
Voor het zout / pekel / zand strooien ter bestrijding van gladheid of wegen en terreinen.
Diepte: 570 mm
Hoogte: 1050 mm
Inhoud: 105 liter / 100 kg
Aansluiting: 12 V
Strooi breedte 0,8 – 6 meter
Breedte : 485mm
Inhoud : 105 lmm
Gewicht : 38Kg


Wegenstrooier WeidemannWegenstrooier 300 kg
Voor het zout / pekel / zand strooien ter bestrijding van gladheid of wegen en terreinen.
Diepte: 900 mm
Hoogte: 1000 mm
Inhoud: 300 liter / 300 kg
Aansluiting: Hydraulisch achter
Strooi breedte 1 – 6 meter
Breedte : 1080mm
Inhoud : 300 lmm
Gewicht : 160Kg


Puinriek WeidemannPuinriek
voor het verwijderen van bestrating, baan maken bij het bestraten, aan en afvoeren van stenen zonder zand.
Optioneel: inlegvel, zijschotten, langer of korter mes
Leverbaar in alle formaten
Breedte : 1000- 2500mm
Inhoud : div.mm
Gewicht : div.Kg


Zijwaarts kiepende bakZijwaarts kiepende bak
Kan naast het gebruikelijke in en uitkiepen ook naar rechts uitkiepen. uitgevoerd met 1 cilinder.
Breedte : 1650mm
Inhoud : 0,50mm
Gewicht : 450Kg


Zijwaarts kiepende bakZijwaarts kiepende bak
Kan naast het gebruikelijke in en uitkiepen ook naar rechts uitkiepen. uitgevoerd met 1 cilinder.
Breedte : 1650mm
Inhoud : 0,50mm
Gewicht : 450Kg


Stenen klem Weidemann30% stenen klem
Stenenklem pakt 30% van pak stenen
mechanische draaikop
Optioneel: hydraulische draaikop.
Benodigd: korte of uitschuifbare jib. Andere uitvoeringen leverbaar.
Breedte : mm
Inhoud : 30%mm
Gewicht : 380Kg


Stenen klem Weidemann60% stenen klem
Optioneel: hydraulische draaikop, uitschuifbare of korte jib
Benodigd: korte of uitschuifbare jib. Andere uitvoeringen leverbaar.
Breedte : Verstelbaar in 4 standen
Gewicht : 450Kg


Korte Jib WeidemannKorte Jib
Lengte: mm
Breedte : mm


Korte Jib WeidemannUitschuifbare Jib
Mehcanisch verstelbaar, uitschuifbaar.
Lengte jib: mm andere variaties leverbaar
Breedte : mm


Veegmachine met opvangbak WeidemannVeegmachine met opvangbak
Diameter veegwals: 520 mm
Opties: watersproei installatie incl. watertank van 240L, zijbezem 600mm, hydraulische verstek instelling, hydraulische bediening opvangbak, veegwals / zijbezem met staalinslag .
Breedte : 1550mm
Inhoud : 165 lmm
Gewicht : 150Kg


Veegmachine met opvangbak WeidemannVeegmachine met opvangbak
Diameter veegwals: 520 mm
Opties: watersproei installatie incl. watertank van 240L, zijbezem 600mm, hydraulische verstek instelling, hydraulische bediening opvangbak, veegwals / zijbezem met staalinslag .
Breedte : 1850mm
Inhoud : 195 lmm
Gewicht : 170Kg


Sneeuwschuiver WeidemannSneeuwschuiver
Wegklapbaar ondermes.
2 verstelbare wielen.
Hoogte: 700mm
Breedte 30 graden gezwenkt: 1320 mm
Opties: hydraulisch verstelbaar (verstek)
Breedte : 1550mm
Gewicht : 153Kg


Sneeuwschuiver WeidemannSneeuwschuiver
Wegklapbaar ondermes.
2 verstelbare wielen.
Hoogte: 700mm
Breedte 30 graden gezwenkt: 1540 mm
Opties: hydraulisch verstelbaar (verstek)
Breedte : 1800mm
Gewicht : 164Kg


Sneeuwschuiver WeidemannSneeuwschuiver
Wegklapbaar ondermes.
2 verstelbare wielen.
Hoogte: 700mm
Breedte 30 graden gezwenkt: 1750 mm
Opties: hydraulisch verstelbaar (verstek)
Breedte : 2050mm
Gewicht : 216Kg


VoederschuifbordVoederschuifbord
Optie: hydraulisch verstelbaar (verstek)
Breedte : 1700mm


VoederschuifbordVoederschuifbord
Optie: hydraulisch verstelbaar (verstek)
Breedte : 2000mm


Stapelgrijper WeidemannStapelgrijper rechthoekige balen
Stapelgrijper rechthoekige balen
Breedte: mm


Stapelaar WeidemannStapelaar rechthoekige balen
Stapelaar rechthoekige balen
Breedte: mm


Euro-aansluiting Adapterplaat WeidemannEuro aansluiting adapterplaat
adapter TUSSEN weidemann snelwissel en euro snelwissel.
Breedte : mm


Weidesleep WeidemannWeidesleep
Weidesleep
Breedte : 1000-2500mm


Tegelriek WeidemannTegelriek
voor het effectief uitrieken van tegels zonder het meenemen van grote hoeveelheden zand. Leverbaar in alle formaten!
Breedte : 1100-2500mm


Hoogkiepbak WeidemannHoogkiepbak
Bak met 2 cilinders.
Voor het extra hoog uitkiepen.
Breedte : 1650mm
Inhoud : 0,50mm
Gewicht : 430Kg


Bestratingsklem WeidemannBestratingsklem
Hydraulisch aangedreven. Voor bijna elk verband steen, van blokverband tot keperverband.
Hefvermogen 400 Kg
Zijklem: 990-1300 mm
Breedte : 570-1180mm
Gewicht : 190Kg


Laserbord WeidemannLaserbord
egaliseerborden. leverbaar in diverse maten en uitvoeringen.
Breedte : mm


Banden

425/55-17 AS ET45
Bandbreedte : 428mm
Bandhoogte : 884mm
Breedte machine : 1540mm
Breedte machine gekeerd : 1740mm


15.0/55-17 AS ET45
Bandbreedte : 380mm
Bandhoogte : 890mm
Breedte machine : 1490mm
Breedte machine gekeerd : 1690mm


12×16.5 EM ET45
Bandbreedte : 305mm
Bandhoogte : 821mm
Breedte machine : 1430mm
Breedte machine gekeerd : 1620mm


15.5/55-18 EM ET0
Bandbreedte : 360mm
Bandhoogte : 890mm
Breedte machine : 1560mm


15.5/55-18 EM ET60
Bandbreedte : 360mm
Bandhoogte : 890mm
Breedte machine : 1440mm
Breedte machine gekeerd : 1700mm


33×15.50-15 XTRA ET0
Bandbreedte : 404mm
Bandhoogte : 865mm
Breedte machine : 1600mm