Weidemann Nederland B.V. Shovels en Verreikers

Over ons, Weidemann Nederland B.V.

Weidemann Nederland B.V. gelooft in kwaliteit en duurzame oplossingen. Daarom biedt Weidemann Nederland haar klanten al jaren de beste producten en diensten. Hoewel de Weidemann modellen in Duitsland gebouwd worden, ontwikkeld Weidemann Nederland in eigen land op maat gemaakte modellen voor haar klanten. Zodat bedrijven in alle sectoren van de voordelen kunnen genieten van de expertise van Weidemann Nederland.

Enkele voorbeelden:

Weidemann GmbH vond dat zwaar lichamelijk werk sneller, beter en veiliger kon. Weidemann kon dit haar klanten bieden door een unieke kleine mini-shovel op de markt te brengen. De kenmerken zijn; door vormgeving en design uitermate geschikt in kleine ruimten, kwaliteit door overbemeten componenten te gebruiken.

Weidemann Nederland zag de kwaliteiten en eigenschappen als zeer gunstig voor de Nederlandse markt maar vond ook dat er een Cabine model moest komen. En zo geschiede, het eerste (Weidemann 917 Kabine) compacte Weidemann model met cabine!

Industrie uitvoering

Later ontwikkelde Weidemann Nederland, de “Industrie uitvoering” voor de grotere Weidemann modellen. Uitgevoerd met een gekeurd verkeersverlichting pakket en comfort cabine, joystick besturing met servo bediening. Weidemann Nederland stelde deze machine aanvankelijk speciaal voor de bouw en infra sector samen, maar ook de Agrarische sector zag deze machine goed zitten!

eHoftrac

In 2004 vond Weidemann Nederland het wel genoeg met de diesel verbranding als enige aandrijfbron. Hoewel diesel natuurlijk uiterst betrouwbaar is en de Dieselmotoren van Weidemann de zuinigste en schoonste in hun klasse, is dieseltechniek op de lange termijn niet meer toekomst bestendig. Mens, dier, het Milieu wil ook wat! Daarom kwam Weidemann Nederland met het concept voor een 100% elektrisch aangedreven compacte wiellader. Uitstoot vrij. Dit concept van Nederlandse bodem is inmiddels doorontwikkeld en in 2015 op de markt gekomen. ‘S werelds eerste elektrische kniklader!

Weidemann Nederland B.V. verzorgt naast de verkoop & verhuur van nieuwe en gebruikte knikladers en verreikers met bijbehorende aanbouwdelen ook al uw onderhoud, keuringen (BMWT) en reparaties.

Maatwerk

Ook zijn wij gespecialiseerd in het verzorgen van speciale maatwerk oplossingen voor nieuwe en gebruikte shovels, verreikers en andere machines zoals opbouwen van extra hydraulische functies, lastcompensator, automatisch vet smeersystemen en roetfilters.

Voor de juiste aanbouwdelen en apparaten bent u bij ons op het goede adres. Wij hebben een zeer uitgebreid aanbod aan aanbouwdelen. U kunt op deze website bij de Wiellader of verreiker van uw keuze zien welke aanbouwdelen geschikt zijn voor die shovel of verreiker. Aanbouwdeel van uw keuze niet gevonden? Geen probleem, Weidemann Nederland B.V. ontwerpt en construeert ook maatwerk!

Weidemann Nederland B.V. is in 1987 als zelfstandige dochteronderneming van Weidemann GmbH gestart na onvrede over de toenmalige importeur.
Vanaf de eerste dag maakt Weidemann Nederland een consequente groei door, welke terug te voeren is door een streven naar perfectie.
De initiatiefnemers van het eerste uur, Jan van Roekel en Jack Botter zijn sedert 1976 en 1985 bij de Weidemann productie en ontwikkeling betrokken en leiden het bedrijf tot op de dag van vandaag met veel enthousiasme. De kennis van zaken, alsmede de grote voorraad en perfecte service, staan garant voor een plezierig contact. Technische problemen worden tot kunst verheven en opgelost.

1987Start Weidemann Nederland
1989Verhuizing naar Swifterbant, start Weidemann Nederland B.V.
1993Uitbreiding in Swifterbant
1998/1999BMWT Keur Weidemann
2001Audit continuering BMWT met goed vervolg doorlopen
2002Uitbreiding aanbouwdelen en voorraad naar 800m2
2003Uitbreiding met 3e hal tot 1000 m2 welke nu nog verhuurd is
Aantrekken nieuwe allround monteur
Aantrekken nieuwe verkoopadviseur
2004Aanvang 2004 uitbreiding Weidemann Nederland met eigen steunpunt
Audit continuering BMWT keur t/m 2007
BMWT Keur Weidemann
1 april treedt nieuwe verkoop adviseur dhr. Ruud Jansma in dienst. relatiebeheer, acquisitie, etc.
2006dhr. Ruud Jansma treedt toe tot de directie.
Nieuwe allround monteur per 1 maart: Gosse-Jan Ferwerda.
Audit continuering BMWT keur t/m 2010
2007BMWT Keur Weidemann
Betrekking nieuw pand
2008Betrekking nieuw pand
1200 M2 bebouwd
3500 M2 buiten terrein.
2009Dhr. Michael R. Eekhof treedt toe tot afdeling verkoop.