De Weidemann 1160 eHoftrac is verder ontwikkeld

De Weidemann 1160 eHoftrac is verder ontwikkeld:

Nu in de showroom! Op te laden aan elk stop contact!

Accu eenvoudig opladen aan elk stopcontact
Nieuwe AGM-accutechnologie betekent een verdere stap voorwaarts voor de compacte kniklader met elektrische aandrijving.
De oplader, voorheen een apart apparaat welke aan de muur bevestigd moest worden, is nu geïntegreerd in de machine.

Met de eerste elektrische aangedreven wiellader, de 1160 eHoftrac, heeft Weidemann Nederland in 2004 een succesvolle stap gezet op het gebied van toekomstbestendige aandrijvingen. Sinds april 2015 wordt de machine seriematig geproduceerd bij Weidemann GmbH en is deze inmiddels in de praktijk te zijn. Nu heeft de 1160 de eerste grote upgrade ondergaan. Vanaf maart 2017 is de eHoftrac voorzien van een kwalitatief hoogwaardige AGM-accu van de firma Hoppecke. De afkorting AGM staat voor “Absorbent Glass Mat”. De elektrolyten bij dit type accu wordt in een vlies van glasvezel gewikkeld. Dit systeem is dankzij een gesloten accucompartiment lekvrij. De accu is minder temperatuurgevoelig en ontwikkelt minder warmte bij het opladen en tijdens het gebruik.

Vanwege de lagere ventilatiebehoefte is het laadproces veiliger. Bovendien is navullen met gedestilleerd water niet meer nodig.

Evenals voorheen zijn er twee verschillende vermogensstanden beschikbaar. De standaard accu van 48V levert 240 Ah, de optionele accu van 48V levert 310 Ah. De nieuwe AGM-accu biedt daarnaast een hele serie voordelen voor het werken met 1160 eHoftrac: een verbeterd rendement en een betere vermogensafgifte bij gelijke capaciteit, alsook een hoger regeneratievermogen (energieterugwinnning). De AGM-accu is voorzien van een geïntegreerde “onboard”-oplader, zodat er bij bedrijven op locatie geen laadstation meer nodig is. Via een 230 volt-stopcontact met 16 ampère continue stroom is het mogelijk om de accu probleemloos op te laden.

Bij de beslissing voor een accu-aangedreven machine zagen potentiële klanten tot nu toe vaak een discrepantie tussen lange laadtijden en geconcentreerde, vaak te korte, looptijden. Het allergrootste voordeel van de AGM-technologie is dat tussentijds opladen te allen tijde mogelijk is, zonder dat het aantal laadcycli de levensduur van de accu beperkt. Deze bezwaren kunnen daarmee op veelbelovende wijze terzijde geschoven worden. Machines die al door klanten in gebruik zijn kunnen, als de accu over enkele jaren vervangen moet worden, omgebouwd worden naar de nieuwe AGM-technologie.

Weidemann 1160 eHoftrac nu overal en altijd op te laden met nieuwe accu Nieuwe accu voor weidemann 1160 eHoftrac

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *