Wij zijn
Weidemann Nederland

Meer lezen

WEIDEMANN NEDERLAND B.V. SHOVELS EN VERREIKERS

Over ons, Weidemann Nederland B.V.

Weidemann Nederland B.V. gelooft in kwaliteit en duurzame oplossingen. Daarom biedt Weidemann Nederland haar klanten al meer dan 30 jaar de beste producten- en diensten. Hoewel de Weidemann modellen in Duitsland gebouwd worden, ontwikkeld Weidemann Nederland in eigen land op maat gemaakte modellen voor haar klanten. Zodat bedrijven in alle sectoren van de voordelen kunnen genieten van de expertise van Weidemann Nederland.

Enkele voorbeelden:

Weidemann GmbH vond dat zwaar lichamelijk werk sneller, beter en veiliger kon. Weidemann kon dit haar klanten bieden door een unieke kleine mini-shovel op de markt te brengen. De kenmerken zijn; door vormgeving en design uitermate geschikt in kleine ruimten, kwaliteit door overbemeten componenten te gebruiken.

Weidemann Nederland zag de kwaliteiten en eigenschappen als zeer gunstig voor de Nederlandse markt maar vond ook dat er een Cabine model moest komen. En zo geschiede, het eerste (Weidemann 917 Kabine) compacte Weidemann model met cabine!

eHoftrac
In 2004 vond Weidemann Nederland het wel genoeg met de diesel verbranding als enige aandrijfbron. Hoewel diesel natuurlijk uiterst betrouwbaar is en de Dieselmotoren van Weidemann de zuinigste en schoonste in hun klasse, is dieseltechniek op de lange termijn niet meer toekomst bestendig. Mens, dier, het Milieu wil ook wat! Daarom kwam Weidemann Nederland met het concept voor een 100% elektrisch aangedreven compacte wiellader. Uitstoot vrij. Dit concept van Nederlandse bodem is inmiddels doorontwikkeld en in 2014 op de markt gekomen. ‘S werelds eerste elektrische kniklader!

Weidemann Nederland B.V. verzorgt naast de verkoop & verhuur van nieuwe en gebruikte knikladers en verreikers met bijbehorende aanbouwdelen ook al uw onderhoud, keuringen (BMWT) en reparaties.

Maatwerk

Ook zijn wij gespecialiseerd in het verzorgen van speciale maatwerk oplossingen voor nieuwe en gebruikte shovels, verreikers en andere machines zoals opbouwen van extra hydraulische functies, lastcompensator, automatisch vet smeersystemen en roetfilters. Voor verschillende klanten met specifieke wensen worden de Weidemann machines geoptimaliseerd zodat de klanten nog beter voorbereidt zijn op hun werkzaamheden.

Voor de juiste aanbouwdelen en apparaten bent u bij ons op het goede adres. Wij hebben een zeer uitgebreid aanbod aan aanbouwdelen. U kunt op deze website bij de Wiellader of verreiker van uw keuze zien welke aanbouwdelen geschikt zijn voor die shovel of verreiker. Aanbouwdeel van uw keuze niet gevonden? Geen probleem, Weidemann Nederland B.V. ontwerpt en construeert ook maatwerk!

Weidemann Nederland B.V. is in 1987 als zelfstandige dochteronderneming van Weidemann GmbH gestart na onvrede over de toenmalige importeur. De heren Jan van Roekel- ( betrokken bij Weidemann sinds 1976) en Jack Botter ( betrokken bij Weidemann sinds 1985) zijn de initiatiefnemers / oprichters van Weidemann Nederland BV.
Vanaf de eerste dag maakt Weidemann Nederland een consequente groei door, welke terug te voeren is door een streven naar perfectie.

De kennis van zaken, alsmede de grote voorraad en perfecte service, staan garant voor een plezierig contact. Technische problemen worden tot kunst verheven en opgelost.

1987Start Weidemann Nederland.
1989Verhuizing naar Swifterbant, start Weidemann Nederland B.V. op 13-03-1989
1993Uitbreiding in Swifterbant.
1998/1999BMWT keurmerk.
2001Audit continuering BMWT met goed vervolg doorlopen.
2002Uitbreiding aanbouwdelen en voorraad naar 800m2.
2003Uitbreiding met 3e hal tot 1000 m2.
Aantrekken nieuwe allround monteur.
Aantrekken nieuwe verkoopadviseur.
2004Aanvang 2004 uitbreiding Weidemann Nederland met eigen steunpunt
Audit continuering BMWT keur t/m 2007.

Dhr. Ruurd Jansma in dienst. Relatiebeheer, acquisitie, etc.
2006Dhr. Ruurd Jansma treedt toe tot de directie.
Nieuwe werkplaatschef Gosse-Jan Ferwerda.
Start ontwikkeling elektrische wiellader naar idee van Jack Botter.
Audit continuering BMWT keur t/m 2010.

2007Betrekking nieuw pand.
2008Betrekking nieuw pand.
1200 M2 bebouwd
3500 M2 buiten terrein.
2010Introductie Weidemann T4512 's Werelds eerste mini verreiker.
2014Jubileum Weidemann Nederland BV. 25 Jaar!
Introductie Weidemann 1160 E-Hoftrac, 100% elektrische Wiellader.
2024Jubileum Weidemann Nederland BV; 35 jaar!!
2024Weidemann Nederland BV wordt overgedragen aan Weidemann GmbH.

Weidemann Nederland B.V.

Weidemann B.V., De Kolk 67, Swifterbant

  Contact

Verkoopafdeling

Klik hier voor contact met de verkoopafdeling.


Service / Onderdelen

Klik hier voor contact met de afdeling Service & Onderdelen verkoop.